Vem är Manda Nippgen?

Jag heter Manda, är 25 år och bor i Stockholm. Jag har fotat i över 10 år nu och tecknat så länge jag kan minnas. Men jag skulle ljuga om jag påstod att jag ”brinner för konsten”, som så många andra fotografer och konstnärer gör. Jag är nämligen en ganska rastlös generalist som hela tiden vill hitta på nya saker och lära mig något annorlunda. Visst funderade jag på om jag skulle plugga foto och design, men jag insåg att det antagligen skulle tråka ut mig i slutändan. Jag valde därför att utbilda mig till kommunikatör och jobbar idag som marknadskoordinator på ett IT-företag. Fotandet och tecknandet bedriver jag som en rolig frilansverksamhet på fritiden. Mitt intresse för djur har dock alltid varit konstant. Jag är uppvuxen med katter, hundar, hamstrar och fåglar. Att djuren har stått i centrum i mina teckningar och bilder har därför fallit sig naturligt. 

Bonusinfo du aldrig kunnat gissa:

  • Jag samlar nördpoäng en gång i veckan genom att alltid titta på vetenskapens värld. Det är bättre än Netflix. Victoria Dyring är så cool!

  • Jag tycker att sjukvård är jättespännande. Jag vet därför onödigt mycket om sjukdomar, mediciner och konstiga operationer. Olicensierad hobbygoogledoktor så att säga.

  • Socialantropologi och språk har alltid fascinerat mig, gärna i kombination. Ibland känner jag även ett starkt sug efter att bli paleontolog och leta efter dinosaurier – dinosaurieåldern har jag nog inte riktigt vuxit ifrån än.

  • Hundar är livet! Jag menar, finns det något häftigare än deras fenomenala luktsinne? Okej, det var väl i och för sig en normal åsikt. Jag har 46 stycken hundböcker i bokhyllan, det är inte normalt va?