”Vad ska du bli när du blir stor?” är nog den fråga som stressat mig mest under hela mitt liv. Måste jag verkligen välja?

Till slut valde jag att satsa på kommunikation. Det ger mig möjligheten att arbeta med allt jag tycker är roligt! Jag är nyexaminerad kommunikatör med inriktning språkvetenskap, något jag gärna kombinerar med visuell kommunikation i form av foto och grafik. På fritiden ägnar jag mig även åt att teckna fotorealistiska djurporträtt.

Jag hoppas att du blir inspirerad av att kika runt på min hemsida. Kontakta mig gärna och/eller connecta på sociala medier så hörs vi!

Erfarenhet

Content Creator
Knack rekrytering & Stockholms skrivbyrå (april-juni 2019)
Under min praktikperiod skapade jag innehåll till digitala kanaler. Det innebar SEM-analys, SEO-anpassade texter och framtagande av grafiskt marknadsföringsmaterial. Jag passade även på att finslipa mina kunskaper i Illustrator och After Effects.

Innehållsredaktör
Energiföretagen Sverige (okt 2018)
I samarbete med kommunikationsavdelningen hanterade jag Energiföretagens nyhetsbrev och uppdaterade information i deras interna system KROM.

Webbredaktör & Content Writer
Animail AB
(2012-2016)
På Sveriges största e-handel för djurtillbehör ansvarade jag för att lägga in nya produkter och administrera befintliga. Arbetet innefattade sökordsoptimerade produkttexter och artiklar samt fotografering och bildbehandling. Jag producerade också texter och grafik till nyhetsbrev, banners samt stöttade innehållsproduktionen för sociala medier. Jag ansvarade även för de nordiska översättningarna och korrekturläsning av pressmeddelanden. Den breda rollen i ett snabbt växande bolag har gett mig förståelse för såväl organisation, marknadsföring och kundrelationer.

Konstnär & fotograf
mandanippgen.com
(2016-nu)
Jag har alltid tecknat och fotat, 2016 började jag ta emot beställningar. Jag har lärt mig är att jobba kreativt under tidspress med tålamodsprövande uppgifter.

 

Ideellt arbete

Medhjälpare (2019-nu)
RME & Millions Missing Sweden
Jag har nyligen börjat hjälpa RME (Riksförbundet för ME-patienter) och Millions Missing (en blivande förening som varje år anordnar en manifestation för att uppmärksamma ME).  Jag kommer att hjälpa till främst med marknadsföring och kommunikation, men givetvis också med annat som behöver göras.

Medgrundare & webbredaktör
Endometriosförbundet (2015-2016)
Utöver styrelsearbetet hjälptes vi åt med att bygga upp en hemsida, göra SEO-analyser, uppdatera sociala medier, hålla i träffar, värva medlemmar m.m.

 

Utbildning

Kommunikatörsprogrammet
Södertörns högskola (2016 – 2019)
Fil.kand. i svenska med fördjupade kunskaper i språkanvändning och textproduktion. Utbildningen gav även kunskaper i marknadsföring, kriskommunikation, internkommunikation, PR, grafisk design och UI/UX.

Språket i bruk
Mittuniversitetet (2016)
Fristående kurs på 7,5 hp om språkanvändning.

Naturbruk, hund
Djurgymnasiet Sthlm (2009-2012)
Tre år av fantastiskt hundnörderi.

Skills

Textproduktion
SEM/SEO
UX-copy
Foto & Video
Strategisk kommunikation
Grafisk design

Program

Photoshop
Indesign
Illustrator
Premiere Pro
After effects
Lightroom

Verktyg

Google Analytics
Office-paketet
Wordpress
Mailchimp
Apsis
Magento

Spana in mitt cv:

Bonusinfo du aldrig kunnat gissa:

  • Jag samlar nördpoäng en gång i veckan genom att alltid titta på vetenskapens värld. Det är bättre än Netflix. Victoria Dyring är så cool!

  • Jag tycker att sjukvård är jättespännande. Jag vet därför onödigt mycket om sjukdomar, mediciner och konstiga operationer. Olicensierad hobbygoogledoktor så att säga.

  • Socialantropologi och språk har alltid fascinerat mig, gärna i kombination. Ibland känner jag även ett starkt sug efter att bli paleontolog och leta efter dinosaurier – dinosaurieåldern har jag nog inte riktigt vuxit ifrån än.

  • Hundar är livet! Jag menar, finns det något häftigare än deras fenomenala luktsinne? Okej, det var väl i och för sig en normal åsikt. Jag har 46 stycken hundböcker i bokhyllan, det är inte normalt va?