Det är jag som är Manda!

En 25-åring som pluggar till kommunikatör, när jag inte drar streck på papper eller fotar vill säga. Det där med strecken började när jag fick en fantastisk bildlärare i mellanstadiet (tack Björn Bengtsson om du mot all förmodan skulle ramla in här). När jag upptäckte det här med kameror slutade jag teckna och började ägna mig och fotografering och bildredigering istället.

En tråkig kväll i slutet på 2015 roade jag mig med att titta på duktiga konstnärer på YouTube. Jag började plötsligt förstå vad bildläraren Björn hela tiden försökte förklara för mig: det handlar inte om att teckna vad man tror att man ser utan vad som faktiskt syns. På normal svenska betyder det att jag äntligen insåg att teckningarna faktiskt bara är uppbyggda av ljus och skuggor, precis som alla foton. Ivrigt plockade jag fram penna och papper för att testa och på den vägen är det.

När jag inte pluggar, tecknar eller fotar så brukar man oftast hitta mig med en bok/film, ett husdjur eller ute i naturen.

5 udda om mig:

  1. Jag samlar vuxenpoäng en gång i veckan genom att alltid titta på vetenskapens värld och uppdrag granskning. Det är bättre än Netflix!
  2. Jag tycker att sjukvård är jättespännande. Jag vet därför onödigt mycket om sjukdomar, mediciner och konstiga operationer. Olicensierad hobbygoogledoktor så att säga.
  3. Socialantropologi och språk har alltid fascinerat mig, gärna i kombination. Ibland känner jag även ett starkt sug efter att bli paleontolog och leta efter dinosaurier – dinosaurieåldern har jag nog inte riktigt vuxit ifrån än.
  4. Jag är fullfjädrad agnostiker, men önskedrömmer ibland om idén att vi lever i ett holografiskt universum där ett tvådimensionellt bran med en oändlighet av olika vågfrekvenser kastar lite random stuff på oss och därmed projicerar vår verklighet. Fungerar alltid ångestdämpande.
  5. Hundar är livet! Jag menar, finns det något häftigare än deras fenomenala luktsinne? Okej, det var väl i och för sig en relativt normal åsikt. Jag har 46 stycken hundböcker i bokhyllan, det är inte normalt va?

Här är mitt cv:

Kontakta mig!